Karolina Wardzichowska-Szymoś
Biotechnolog, specjalista ds. żywienia

Jestem absolwentką Biotechnologii na Wydziale Chemii Politechniki Wrocławskiej. Dietetyka zawsze była moją pasją, a dzięki zdobytym studiom, kursom i szkoleniom uzyskałam szeroką wiedzę z zakresu genetyki, anatomii człowieka, funkcjonowania organizmu, jego fizjologii i patologii oraz żywienia człowieka.
Każdym człowiekiem zajmuję się w sposób holistyczny, zapewniając opiekę i wsparcie podczas całego okresu współpracy. W sposób indywidualny zajmuję się nie tylko tymi, którzy chcą zmienić swój wygląd zewnętrzny, ale także dążą do poprawy stanu zdrowia i samopoczucia.
Dzięki moim wskazówkom i radom możesz jeść smacznie, zdrowo i tracić zbędne kilogramy, bez zaprzątania sobie głowy liczeniem kilokalorii.
Dążę do tego, aby każdy kto do mnie trafi zrozumiał, że dieta to nie kara i wydrukowana kartka papieru z gotowym jadłospisem tylko styl odżywiania, którego trzymamy się przez całe życie.
Ukończyłam liczne kursy, m.in.:
- dietetyka i odchudzanie I i II stopnia
- psychodietetyka
- doradca dietetyczny
- dietetyka w kosmetologii
- dietetyka kliniczna
- dietetyka sportowa
- żywienie kobiet w ciąży i małych dzieci
- szkolenie BnR
- Immunodiagnostyka nietolerancji pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych
Przebieg pierwszej wizyty:
- Badanie masy i składu ciała
- Szczegółowy wywiad zdrowotny
- Szczegółowy wywiad żywieniowy
- Wstępna diagnoza i omówienie problemu
- Ustalenie zasad programu żywieniowego
Wizyta kontrolna:
- Ocena zmian w budowie ciała
- Kontrola wyznaczonych zadań
- Modyfikacja planu żywienia
Pracuję na nowoczesnym , specjalistycznym ,medycznym analizatorze składu ciała MC 780 S MA. Parametry analizowane przez MC 780 S MA to:
- Masa ciała ,
- Masa mięśni szkieletowych,
- Masa tkanki tłuszczowej,
- Całkowita zawartość wody w organizmie,
- Beztłuszczowa masa ciała ,
- Zawartość tłuszczu trzewnego,
- Indeks masy ciała,
- Procentowa zawartość tkanki tłuszczowej,
- Wskaźnik talia-biodro,
- Podstawowa przemiana materii,
- Segmentalna analiza tkanki tłuszczowej
- Segmentalna analiza tkanki beztłuszczowej
- Kontrola mięśni i tkanki tłuszczowej
Z uwagi na wykonywaną na każdej wizycie analizę składu ciała BIA, do wizyty należy się przygotować w następujący sposób:
- Do badania najlepiej przystąpić na czczo lub 2-3 godziny po posiłku.
- Na ok. 3-4 godziny przed badaniem nie pij dużej ilości płynów.
- Jeśli trenujesz, nie ćwicz tuż przed wizytą.
- Nie wkładaj rajstop (kobiety), gdyż badanie wykonuje się na bose stopy.
- Przed wizytą nie używaj kremu ani balsamu na dłonie i stopy.
- Zrób listę wszystkich przyjmowanych leków.
- Jeśli posiadasz aktualne wyniki badań diagnostycznych weź je ze sobą